Feed on
Posts
Comments

Erna Solberg har fått Høyres landsmøte med seg på å utsette avgjørelsen omkring datalagringsdirektivet. Saken er ikke klar nok, sier hun, og legger til en porsjon selvskryt: “Vi er det eneste partiet som har tatt denne grunnleggende debatten, og det synes jeg vi skal bruke litt mer tid på, fordi jeg mener vi ikke har klarhet i alle ting”, skal hun ha sagt i følge Aftenposten.

Jeg lurer på om det i det hele tatt har streifet Erna at det kan være Høyre som er sent ute her, og ikke alle de andre som er for raske? Datalgringsdirektivet har vært kjent siden 2006, og den hjemlige debatten er i alle fall et år gammel. Og folk som har langt bedre greie på data enn både Erna og jeg tilsammen har for lengst avslørt at dette direktivet ikke vil ha noen som helst betydning for kampen mot terror. En gjennomsnittlig ungdomsskoleelev kan nok om disse tingene til å omgå de hindringene som direktivet angivelig setter opp. De eneste som rammes av datalagringsdirektivet er publikum generelt, som må finne seg i nok et meningsløst overvåkingstiltak, der alle i utgangspunktet overvåkes for om mulig å fakke de som ikke har rent mel i posen.

Jeg skjønner at dette direktivet gir Ingelin Killengreen og hennes overvåkingskåte kolleger våte drømmer, men at Erna Solberg og Høyre lar seg dupere så lett, er intet mindre enn skuffende.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.