Feed on
Posts
Comments

Samferdsels-verstingen Norge

At veibyggingen i Norge ligger 30 år på etterskudd er noe alle vet. At det vil ta 50 år med forserte bevilgninger å få et anstendig veinett begynner også å demre for oss.
Dette på tross av at vi bor i verdens rikeste land, med verdens høyeste samlede avgiftstrykk, og bompenger og avgifter rundt annenhver sving.

Dette er ille nok, og en knusende dom over flere ti år med totalt feilslåtte og utilstrekkelige veiinvesteringer. Feilslåtte fordi veimilliardene i stor grad har gått til meningsløse bro- og tunnelprosjekter i grisgrendte strøk på vestlandet, og utilstrekkelige fordi vi ikke er i nærheten av å ha et tidsmessis veinett.

Men så leser vi at det står like dårlig til med jernbanenettet. Fagfolk snakker om 30 års etterslep der også, og de siste ukenes togkaos forklares langt på veg med at verken spor eller rullende materiell holder den standard man skulle forvente i et nord-europeisk land i det 21.århundre.

Noe er riv ruskende galt her.

Våre politikere snakker så øyet blir stort og vått om viktigheten av å etterlate våre etterkommere mange hundre milliarder på et oljefond, slik at det blir mulig for dem å fortsette å finansiere det gigantiske rave-partyet som kalles ”velferdsstaten”. Jeg er redd festen tar brått slutt når våre barn og barnbarn oppdager den fulle rekkevidden av mange ti-år med forsømmelser på samferdselsområdet.

I forhold til våre politikeres manglende syn for samfunnsnyttige og fremtidsrettede samferdselsinvesteringer er det sant som det er sagt: Man trenger ikke å ha ræven full av penger for å drite seg ut, men du verden som det hjelper

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.